Αέριοι ρύποι

Με δεδομένο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για τη ρύπανση του περιβάλλοντος και όλα τα σχετικά προβλήματα που αντιμετωπίζει (ή δεν αντιμετωπίζει;) η Λάρισα, νομίζω ότι αξίζει να εστιάσουμε την προσοχή μας σε όσα ακούστηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια ημερίδας της Eνωσης Ελλήνων Χημικών για τις σύγχρονες εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα και τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον μηχανολόγο – μηχανικό, καθηγητή και κοσμήτορα της πολυτεχνικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Νίκο Μουσιόπουλο, “η ρύπανση του αέρα στις ελληνικές μεγαλουπόλεις αποτελεί άμεση απειλή για την ανθρώπινη υγεία”.
Περισσότερο σημαντική ήταν, όμως, η επισήμανση του καθηγητή για το άμεσο μέλλον. “Υπάρχουν τρεις παράγοντες”, τόνισε χαρακτηριστικά, “οι οποίοι θα επηρεάσουν μελλοντικά την ποιότητα του αέρα στα ελληνικά αστικά κέντρα.
Οι παράγοντες αυτοί είναι οι παρεμβάσεις στο κυκλοφοριακό, οι μεταβολές στην ποιότητα των καυσίμων και οι τεχνολογικές αλλαγές στους κινητήρες των αυτοκινήτων, σε συνδυασμό με τις διαφαινόμενες εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα.
Παράγοντες, οι οποίοι, ανάλογα με τις πολιτικές που θα επιλεγούν, μπορούν να επηρεάσουν, είτε θετικά, είτε αρνητικά την ποιότητα του αέρα στα ελληνικά αστικά κέντρα”.
Oποιος εξειδικεύσει τις τοποθετήσεις του καθηγητή για τη Λάρισα, δικαιούται να φοβάται ακόμα περισσότερο…
Μ.Κ.

 

Ημερήσιος Κύρηκας

 

 

Advertisements

Ένα Σχόλιο

  1. Με αφορμή την αναφορά σας, ζητουμε την προσοχή σας και ίσως την συνδρομή σας στην προσπάθειά των κατοίκων της Ν. Πολιτείας, Νεράϊδας και Ανθούπολης για την ανυπόφορη πλέον επιβάρυνση του αέρα απο εκπομπές καυσαερίων και την ηχορύπανση στη περιοχή του Μηχανοστασίου του ΟΣΕ στη Λάρισα. Καθημερινά σταθμέυουν στην περιοχή συρμοί των οποίων οι μηχανές λειτουργούν για αρκετές ώρες όλο το 24ωρο χωρίς να υφίστανται συντήρηση ή επισκευές. Η κατάσταση είναι ανυπόφορη και αρκετοί περίοικοι αναφέρουν προβλήματα υγείας εξ΄αιτίας του γεγονότος. Ευχαριστώ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: