Νομοθεσία για τα φωτοβολταϊκά

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που ψηφίστηκε στις 6-6-2006 (N. 3468/2006), κάθε κιλοβατώρα που παράγεται από τον ήλιο και τροφοδοτείται στο δίκτυο της ΔΕΗ, θα ενισχύεται με 0,40-0,50 ευρώ. Η σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας ισχύει για δέκα (10) έτη και μπορεί να παρατείνεται για δέκα (10), επιπλέον, έτη, μονομερώς, με έγγραφη δήλωση του παραγωγού. Η τιμή αυτή αναπροσαρμόζεται κάθε έτος με βάση τις μεσοσταθμικές αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ ή το 80% του πληθωρισμού. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι, όχι μόνο θα κάνετε απόσβεση του φωτοβολταϊκού σας συστήματος, αλλά θα έχετε και κέρδος, ως επιβράβευση της επιλογής σας να αξιοποιήσετε μια φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία.

 

 • Αν είστε επιχειρηματίας, μπορείτε να διεκδικήσετε επιπλέον επιδότηση (σύμφωνα με τον νέο επενδυτικό νόμο), ή και επιδότηση επιτοκίου για δανεισμό με ευνοϊκούς όρους.
 • Αν είστε οικιακός καταναλωτής, δικαιούστε επιπλέον φοροελάφρυνση που ισοδυναμεί με έκπτωση έως 700 ευρώ.

Η νέα νομοθεσία απλοποιεί επίσης σημαντικά τις διαδικασίες αδειοδότησης για τα φωτοβολταϊκά συστήματα (δείτε τη σχετική ερμηνευτική εγκύκλιο του ΥΠΑΝ, μία σύνοψη της αδειοδοτικής διαδικασίας, καθώς και μία αναλυτικότερη περιγραφή της).

Δείτε αναλυτικά τη νέα διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης, καθώς και τη διαδικασία σύνδεσης με τη ΔΕΗ στη χαμηλή τάση (συστήματα έως 100 κιλοβάτ – kWp).

Μάθετε πώς θα γίνει η κατανομή των φωτοβολταϊκών συστημάτων ανά μέγεθος και περιφέρεια της χώρας σύμφωνα με το νέο Πρόγραμμα για τα Φωτοβολταϊκά.

Δείτε τέλος το συμβόλαιο πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας με το ΔΕΣΜΗΕ και το αντίστοιχο συμβόλαιο με τη ΔΕΗ για τα μη διασυνδεδεμένα νησιά, καθώς και τη διαδικασία για απόκτηση άδειας παραγωγής ή εξαίρεσης απ’ αυτήν.

http://www.helapco.gr

2 Σχόλια

 1. PHOTOWATT – Φωτοβολταϊκοί συλλέκτες
  Σε τεύχος Σεπτεμβρίου 2007 το διεθνές περιοδικό φωτοβολταϊκής τεχνολογίας δημοσίευσε άρθρο με τα αποτελέσματα απόδοσης ενέργειας φωτοβολταϊκών συλλεκτών απο 10 κατασκευαστικούς οίκους.
  Η απόδοση μετρήθηκε για ένα έτος στις επικρατούσες κλιματολογικές συνθήκες της Γερμανίας.
  Απο τα αποτελέσματα την υψηλότερη απόδοση με 91,7% είχαν οι συλλέκτες PHOTOWATT PW1650 ακολουθούμενοι απο τους συλλέκτες της Sharp, Sanyo, Kyocera, Isofoton , Solarworld …..

 2. PHOTOWATT – Φωτοβολταϊκοί συλλέκτες
  Σε τεύχος Σεπτεμβρίου 2007 το διεθνές περιοδικό φωτοβολταϊκής τεχνολογίας PHOTON International δημοσίευσε άρθρο με τα αποτελέσματα απόδοσης ενέργειας φωτοβολταϊκών συλλεκτών απο 10 κατασκευαστικούς οίκους.
  Η απόδοση μετρήθηκε για ένα έτος στις επικρατούσες κλιματολογικές συνθήκες της Γερμανίας.
  Απο τα αποτελέσματα την υψηλότερη απόδοση με 91,7% είχαν οι συλλέκτες PHOTOWATT PW1650 ακολουθούμενοι απο τους συλλέκτες της Sharp, Sanyo, Kyocera, Isofoton , Solarworld …..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: