Μας δουλεύουν όλους;

ΒΡΟΧΗ οι καταγγελίες για το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης

Ο Mπαμπάς ελέγχει, ο γιος μετράει… τους ρύπους

 Εικόνα πλήρους διάλυσης επικρατεί στο Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ) με τον πρόεδρο και τον αναπληρωτή του να τελούν υπό παραίτηση εδώ και μήνες, τη στιγμή που καταγγέλλονται ασυμβίβαστα, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο δεν συγκαλείται παρά τις εκκλήσεις μελών του.

Πρόεδρος και αναπληρωτής

Το Μητρώο δημιουργήθηκε από το ΕΚΠΑΑ και λειτουργεί σε απ’ ευθείας σύνδεση με το διεθνές σύστημα από πέρυσι. Πρόεδρος του ΕΚΠΑΑ που στεγάζεται στη βίλα Καζούλη είναι ο καθηγητής του Αριστοτελείου Ευάγγελος Μπαλτάς από το Φεβρουάριο του 2006. Το Σεπτέμβριο, όμως, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς αποφάσισε να τον πάρει κοντά του ως γενικό γραμματέα στο υπουργείο. Λόγω των υποχρεώσεών του εκεί, ο υπουργός τοποθέτησε ως αναπληρωτή του τον καθηγητή Χημείας Παναγιώτη Σίσκο, άλλοτε πρόεδρο της Ενωσης Χημικών που χρίστηκε και αντιπρόεδρος του ΕΚΠΑΑ. Για να διαπιστωθεί όμως στη συνέχεια ότι:

1 Ο γιος του Π. Σίσκου είναι μέτοχος σε μία από τις εταιρείες που επαληθεύουν τις μετρήσεις εκπομπής ρύπων. Πρόκειται για την εταιρεία ECOCERT, που είναι διαπιστευμένη να συμβάλλεται με βιομηχανίες και όσους άλλους έχουν δικαιώματα εκπομπής ρύπων (βάσει απόφασης του ΥΠΕΧΩΔΕ) και να επαληθεύει την τήρηση των «πιστώσεων». Κοντολογίς, ο γιος προσπαθεί να πάρει δουλειές σε μία αγορά την οποία επιτηρεί ο πατέρας…

2 Ο κ. Σίσκος, ως καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει και ασυμβίβαστο, διότι το ίδιο το Πανεπιστήμιο είναι ένας από τους φορείς που ελέγχονται για τις εκπομπές των ρύπων του.

όλο το άρθρο από την Ελευθεροτυπία 

www.ekpaa.gr έχει να ανανεωθεί από το 2006

www.ecocert.gr 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: