Πρωτοπορεί στην ανακύκλωση ο δήμος Αμπελώνα

Άρχισε μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης των δημοτών του δήμου Αμπελώνα με διανομή τσαντών ανακύκλωσης και εντύπου ενημερωτικού υλικού. Η δημοτική αρχή σε συνεργασία με τους πολίτες έθεσε σαν στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Ο ίδιος ο κ. δήμαρχος πρωτοστατεί στην πρωτοβουλία αυτή και με προσωπική του επιστολή παροτρύνει τους συνδημότες του σε κοινή προσπάθεια εφαρμογής της ανακύκλωσης. Γράφει σχετικά: «Ο δήμος Αμπελώνα αρχίζει την εφαρμογή της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, γιατί έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την καθαριότητα και την προστασία του περιβάλλοντος.Σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ο δήμος μας διαθέτει σε κάθε οικογένεια ξεχωριστό σάκο για τη διαλογή. Παράλληλα θα τοποθετηθούν σε κάθε γειτονιά μπλε κάδοι των 1.100 λίτρων, μόνο για τα υλικά συσκευασίας. Ειδικό πρόγραμμα θα εφαρμοσθεί στα σχολεία σε συνεργασία με τις διευθύνσεις τους, ώστε οι νέοι να διαπαιδαγωγηθούν στην ανακύκλωση και στο σεβασμό του περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα της ανακύκλωσης είναι μία πρωτοβουλία, είναι στάση ζωής, είναι η έμπρακτη εκδήλωση του ενδιαφέροντός μας για το φυσικό περιβάλλον. Σήμερα κάνουμε ένα βήμα μπροστά όλοι μαζί με στόχο το Δήμο μας να γίνει πρότυπο καθαριότητας και περιβαλλοντικής ευαισθησίας».

Εντός του Μαρτίου θα τοποθετηθούν οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης και οι δημότες θα πρέπει να εφαρμόσουν τους νέους κανόνες διαχωρισμού των απορριμμάτων. Ήδη αρχίζει ενημέρωση των μαθητών των σχολείων σε συνεργασία με τους υπεύθυνους δασκάλους και καθηγητές των μαθημάτων περιβαλλοντικής αγωγής.
Είναι σημαντικό και αξίζει να τονισθεί, η σημαντική αυτή πρωτοβουλία του δήμου, που για να πετύχει χρειάζεται τη συνεργασία όλων.

Ο δήμαρχος κ. Θ. Χρυσοβέργης δήλωσε σχετικά: «Τολμάμε με τα μέσα που διαθέτουμε την ανακύκλωση. Ξεκινάμε από τα υλικά συσκευασίας και προχωράμε και στα υπόλοιπα προς ανακύκλωση υλικά. Στόχος μας η μείωση των ρύπων του περιβάλλοντος και η ποιοτικότερη ζωή. Άλλωστε αυτό είναι η επιθυμία όλων μας και όλοι μαζί προχωράμε. Ήδη μέσω του Δ’ Κ.Π.Σ. δρομολογούμε σημαντικά περιβαλλοντικά έργα καθοριστικά για τον τόπο μας με σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο. Είμαι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, άλλωστε τα έργα που ήδη αρχίζουν να υλοποιούνται αποτελούν αδιαμφισβήτητη πιστοποίηση των συντονισμένων και συνεχών ενεργειών μας, για την ανάπτυξη του δήμου μας».

Ημερήσιος Κήρυκας

Αρέσει σε %d bloggers: