ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Βλέπουμε τελικά ότι υπάρχει ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα που έχουν άμεση σχέση με την υγεία, το περιβάλλον.

φωτογραφία από την Ελευθερία

SOS για διασφάλιση της υγείας

* Αμέριστη η συμπαράσταση της Παλλαρισαϊκής Επιτροπής

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι κάτοικοι της οδού Θεοφράστου, μια μέρα πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης για την κατεδάφιση της παράνομα τοποθετημένης κεραίας σε ιδιόκτητο κτίριο, με τη συγκέντρωση συμπαράστασης που πραγματοποίησαν χθες τα μέλη της Παλλαρισαϊκής Επιτροπής για τους κατοίκους της Χαραυγής και της Νέας Πολιτείας.

Γονείς και μικρά παιδιά δηλώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι έχουν το δικαίωμα της αυτοάμυνας απέναντι σε δράσεις που εκθέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους. Σε επιστολή τους στην «Ε» σχετικά με τη χθεσινή συγκέντρωση υποστηρίζουν ότι « 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, για πολλά χρόνια, εμείς και τα παιδιά μας αποτελούμε μέρος ενός πειράματος, του οποίου οι συνέπειες θα εμφανιστούν μετά από χρόνια και οι οποίες σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές έρευνες μπορεί να είναι χειρότερες και από αυτές του καπνίσματος. Υψώνουμε κραυγή αγωνίας μαζί με όλους τους επιστήμονες που προειδοποιούν για τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς να πάρουν δραστικά μέτρα και να τοποθετήσουν τις κεραίες σε απόσταση τουλάχιστον 300 μέτρων από κατοικημένες περιοχές».

Τη συμπαράστασή του στους περίοικους της περιοχής εξέφρασε και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Μιχ. Τσακίρης, ο οποίος τόνισε την εναντίωσή του στο θέμα λέγοντας ότι « Η στάση της δημοτικής αρχής είναι ξεκάθαρη. Αύριο εκδικάζεται η υπόθεση για την κατεδάφιση της συγκεκριμένης κεραίας και θεωρώ ότι το ζήτημα θα έχει θετική κατάληξη. Αν η απόφαση του δικαστηρίου είναι υπέρ μας από τη στιγμή της κοινοποίησης θα υπογραφεί και το πρωτόκολλο κατεδάφισης».

Οι νεότεροι κάτοικοι της περιοχής υψώνουν μαζί με τα πανό τη δική τους φωνή αγανάκτησης ενάντια στις παράνομες δράσεις των εταιριών της κινητής τηλεφωνίας οι οποίες «φυτεύουν» κεραίες παντού εκθέτοντας τους πολίτες καθημερινά σε κινδύνους που απειλούν την υγεία. «Είναι πολυτιμότερη η υγεία των παιδιών από το σήμα των κινητών» λένε χωρίς να διαπραγματεύονται τη γνώμη τους.

από την ελευθερία

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: