Στη Λάρισα τους έχει κλειδωμένους η δημοτική αρχή αλήθεια γιατι…;

Την οικονομική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την προώθηση της ανακύκλωσης με το σύστημα των μπλε κάδων υποσχέθηκε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ στον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ που τον επισκέφθηκαν χθες.
Το ΥΠΕΧΩΔΕ θα ζητήσει από την ελληνική εταιρία ανακύκλωσης, που διαχειρίζεται το σύστημα των μπλε κάδων, να ενισχύσει οικονομικά τους δήμους, ώστε να γίνεται συχνότερα η αποκομιδή των συσκευασιών από τους μπλε κάδους, εξήγησε στον δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, που είναι και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, στον δήμαρχο Κοζάνης Πάρη Κουκουλόπουλο και τα άλλη μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ.

Είπε ακόμα ότι το υπουργείο θα αναλάβει το κόστος για την επέκταση του δικτύου σε όσους δήμους δεν έχουν μπλε κάδους ή σε όσους δήμους χρειάζονται περισσότερους.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο υπουργός, μόνο 446 δήμοι – περίπου οι μισοί δήμοι της χώρας -έχουν αναπτύξει το σύστημα των μπλε κάδων μέχρι σήμερα. Στον δήμο Αθηναίων έχουν αναπτυχθεί 2.000 μπλε κάδοι, ενώ συνολικά απαιτούνται 6.000 κάδοι.
Ο κ. Σουφλιάς δήλωσε επίσης ότι δέχεται και ένα άλλο αίτημα που του ζήτησε η ΚΕΔΚΕ, να δημιουργηθούν και άλλοι φορείς για την ανακύκλωση στο πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη Λάρισα τους έχει κλειδωμένους η δημοτική αρχή αλήθεια γιατι…;

Αρέσει σε %d bloggers: