5 προτάσεις Γιώργου για πράσινη ανάπτυξη

Πέντε προτάσεις για την «πράσινη ανάπτυξη» κατέθεσε το Σάββατο ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας σε εκδήλωση γαι το περιβάλλον και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την οποία διοργάνωσαν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ο τομέας περιβάλλοντος.

Είναι οι εξής:

-Αυτόνομο υπουργείο Περιβάλλοντος για να υπάρχει πια η πολιτική ευθύνη, αλλά και η πολιτική βούληση για να μπορέσουμε να συντονίσουμε μια νέα τέτοια πορεία.

-Εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια και αυτοκίνητα, δημιουργώντας κίνητρα και συνθήκες για να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

-Στήριξη με κίνητρα όλων των επιχειρήσεων που γίνονται «πράσινες επιχειρήσεις», με τη διαμόρφωση καθαρών κανόνων ανταγωνισμού για την παραγωγή και χρήση ενέργειας, με το ακριβές κόστος της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους στο περιβάλλον.

-Στήριξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας χωρίς γραφειοκρατία.

-Νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα επιτρέψουν να δοθούν νέα κίνητρα, για νέα τεχνολογία και εκπαίδευση στη νέα γενιά, η οποία μπορεί να αφομοιώσει αυτές τις νέες τεχνολογίες και αυτή τη νέα εποχή.

«Ερχεται μια επανάσταση. Σε αυτή την επανάσταση, έχουμε δύο επιλογές: ή να είμαστε ουραγοί και η Ελλάδα πραγματικά να αποτελέσει τον σκουπιδότοπο της Ευρώπης, όπως πήγε να γίνει με τον λιθάνθρακα και τη γερμανική εταιρεία, που τελικά πήγε στην Αλβανία, ή να είμαστε πρωτοπόροι και αυτό να είναι προς όφελος όλων των Ελλήνων, της ποιότητας της ζωής μας, αλλά βεβαίως να είναι και μια πρωτοπορία σε παγκόσμιο επίπεδο»

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: