ντροπή μια λέξη άγνωστη… αίσχος είναι το λιγότερο

πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για να δείτε την ντροπή, υπάρχει και άλλο φωτογραφικό υλικό για όποιον ενδιαφέρετε ας επικοινωνήσει

Το 2008 όταν σε όλο τον κόσμο μιλάμε για το περιβάλλον και την ρύπανση βλέπουμε εικόνες σαν και αυτές πιο πάνω. Αυτό το απίστευτο περιβαλλοντικό έγκλημα γίνετε λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Λάρισα, μια πόλη που θέλει να είναι μέσα στις πιο αναπτυγμένες στην Ελλάδα.

αναφέρει ο Παντελής Μήτσιου στο blog του που τράβηξε και τις φωτογραφίες:

«Να δεις φωτογραφίες από αυτό το έρημο το ποτάμι, να σου φύγει η ψυχή… Να δεις πτώματα αγελάδων τουμπανιασμένα σε παράνομες χωματερές… Να δεις λίμνες από τυρόγαλο… Να δεις μπάζα… Να δεις βοθρολύματα… Οι μεγαλύτεροι παράνομοι είναι οι ίδιοι οι δήμαρχοι. Κι αφού το έκαναν σαν τα μούτρα τους, έχουν το θράσος να τα ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ από την ΕΕ για να αποκαταστήσουν τον Πηνειό. 5 μύρια Ευρώ λέει πήρανε για να εκπονήσουν καινοτόμο πρόγραμμα αποκατάστασης του ποταμού. Ξέρεις τι φαγοπότι πέφτει? Τρελλό! Έχουνε πέσει όλοι με τα μούτρα. Τρώνε με δέκα μασέλες έκαστος και πέρνουνε και για το σπίτι («όχι για μας καλέ, για το σκυλάκι μας, χιχιχι»). Κι ύστερα μπουχουχου! από τα μπαλκόνια… Κλάφτα…»

updated

Σκηνικό ντροπής δίπλα στον Πηνειό

Θλίψη και οργή προκαλούν οι εικόνες που αντικρίζει κανείς λίγο έξω από τη Λάρισα, μέσα στην πλημμυρική ζώνη του Πηνειού και μάλιστα σε χώρο αποκατασταθείσας πρώην ανεξέλεγκτης χωματερής στο δήμο Γιάννουλης, αφού οι τόνοι τυρόγαλου, που έχει χυθεί στο χώρο μετέτρεψαν την πρώην χωματερή σε λίμνη, τα κουφάρια πεθαμένων ζώων σε αποσύνθεση, τα οστά ακόμη και τα σάπια φρούτα και τα άλλα σκουπίδια, συνθέτουν μια τριτοκοσμική εικόνα σε χώρο που δαπανήθηκαν χρήματα του ελληνικού λαού για την αποκατάστασή του. Τραγική ειρωνεία οι ταμπέλες που ενημερώνουν ότι η χωματερή έκλεισε, παραπέμποντας για μια ακόμη φορά στην αδιαφορία των αρμοδίων και στην αδυναμία τους να προστατέψουν το περιβάλλον σε μια ευαίσθητη περιοχή, που έχει εξελιχθεί σε εστία μόλυνσης τόσο για την ευρύτερη περιοχή του δήμου Γιάννουλης όσο και για τον ίδιο τον Πηνειό, με δεδομένο ότι σε κάθε φούσκωμά του παρασέρνει όλα αυτά τα απόβλητα και τα οδηγεί στο ευαίσθητο Δέλτα του ποταμού και στη θάλασσα, περνώντας από προστατευόμενες περιοχές όπως είναι η κοιλάδα των Τεμπών.
Την αγανάκτησή τους για το θέαμα, αλλά και για τους κινδύνους που εγκυμονεί η νέα αυτή χωματερή που υποτίθεται ότι έχει αποκατασταθεί, για να μην τιμωρείται η χώρα μας από την Ε.Ε., εξέφρασαν περίοικοι ενώ μέλη της οργάνωσης «πολίτες σε δράση» που άρχισε να δραστηριοποιείται στη Λάρισα το τελευταίο διάστημα έφεραν το θέμα στο προσκήνιο.
Τώρα πλέον είναι χρέος όλων των αρμοδίων να πράξουν τα δέοντα και να υψώσουν τείχος προστασίας τόσο για το περιβάλλον, όσο και για την υγεία ανθρώπων και ζώων που υπάρχουν γύρω από τη μεγάλη αυτή εστία μόλυνσης.
Γ.Δ.Π.

Αρέσει σε %d bloggers: