Διοξίνες απειλούν τον Τύρναβο

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Παιδής

Σε υπ’ αριθμόν ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα για την ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου τείνει να γίνει η καύση καλωδίων αλλά και λάστιχων αυτοκινήτων, στην οποία προχωρούν το τελευταίο διάστημα αλλοδαποί αθίγγανοι, που έχουν κατασκηνώσει κάτω από τη νέα γέφυρα του Τιταρήσιου, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούν το χαλκό που περιέχουν.
Λόγω της καύσης των καλωδίων και των λάστιχων, μια δυσάρεστη οσμή κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα προκαλώντας αναπνευστικά προβλήματα σε κατοίκους που διαμαρτύρονται έντονα, ενώ το χειρότερο είναι ότι εκλύονται διοξίνες που στη συνέχεια πέφτουν στο έδαφος με τις όποιες δυσάρεστες συνέπειες έχει αυτό για την υγεία των κατοίκων αλλά και την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων η επίδραση των τοξικών αερίων που εκπέμπονται είναι εντονότερη το καλοκαίρι, αφού η επίδραση των ρύπων είναι πιο έντονη με την αυξημένη θερμοκρασία. Οι διοξίνες που εκπέμπονται προκαλούν καρκινογένεση, ενώ μπορεί να έχουν μακροχρόνιες βλαβερές επιδράσεις στη διατροφική αλυσίδα της περιοχής.
Γνωρίζοντας τις συνέπειες και τους κινδύνους από την καύση των καλωδίων η δημοτική αρχή του Τυρνάβου, από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το πρόβλημα, ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας.
Ανδρες του Α.Τ. Τυρνάβου, επισκέφθηκαν του αθίγγανους που σημειωτέον έχουν άδεια εισόδου στη χώρα, αφού είναι πολίτες της Ε.Ε. (Βούλγαροι) χωρίς όμως να πετύχουν να τους αποτρέψουν να συνεχίσουν την επιβλαβή για τους ίδιους αλλά και τους κατοίκους του Τυρνάβου και της ευρύτερης περιοχής δραστηριότητα.
Με δεδομένη τη συνέχιση της καύσης των καλωδίων και των ελαστικών η δημοτική αρχή ετοιμάζεται να ζητήσει τη συνδρομή και την επέμβαση όλων των αρμόδιων αρχών.

Αρέσει σε %d bloggers: