Η αναισθησία αποδεικνύεται στην πράξη

Να αποδείξει έμπρακτα την ευαισθησία της σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος αποφάσισε η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας – Τυρνάβου – Αγιάς. Για τον σκοπό αυτό διοργάνωσε ημερίδα με προσκεκλημένους καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου να μιλήσουν για το περιβάλλον, τη διαχείριση και την ρύπανση των υδάτων.

Η ευαισθησία όμως αποδεικνύεται στην πράξη κι όχι με ημερίδες.

Μια επίσκεψη μας στο Μακρυχώρι ήταν αρκετή να αποδείξει ότι τα …ελληνικά των υπεύθυνων της ΕΑΣ δεν είναι καλά. Περί αναισθησίας μάλλον θα έπρεπε να ομιλεί η ανακοίνωση – πρόσκληση συμμετοχής στην ημερίδα. Περί ανευ ορίων αναισθησίας.

Οι εικόνες ντροπής στον Πηνειό μιλάνε μόνες τους. Σε μια απόσταση περίπου 500 μέτρων τα νερά του ποταμού παίρνουν όλα τα χρώματα ανάμεσα στο μαύρο της σαπίλας και το ασπροκόκκινο του τυρόγαλου ανακατωμένου με λιόζουμα. Όλα αυτά, στο σημείο που το ποτάμι ενώνεται με τον ξεροπόταμο όπου αδειάζουν τα λύματά τους με κρυφούς αγωγούς το ελαιουργείο και τα τυροκομεία της περιοχής και να φανταστεί κανείς ότι οι μονάδες αυτές δεν είναι σε πλήρη λειτουργία. Το τι θα συμβεί σε λίγες μέρες δεν θέλουμε καν να το σκεφτούμε.

Στις 4 Σεπτεμβρίου, όταν αναφερθήκαμε για πρώτη φορά μέσα από τον τύπο και την ιστοσελίδα μας στο πρόβλημα, η Νομαρχία ανακοίνωσε ότι στο παρελθόν έχουν επιβληθεί τουλάχιστον δύο φορές πρόστιμα στην ΕΑΣ για ρύπανση. Τι θα πρέπει να κάνει τώρα που υπάρχει υποτροπή; Πάλι θα επιβάλλει το εξοντωτικό πρόστιμο των 1336 (Χιλίων Τριακοσίων Τριανταέξι) Ευρώ;

Είναι ΝΤΡΟΠΗ για την χώρα μας εικόνες σαν κι αυτές.

Είναι ΝΤΡΟΠΗ για τους υπεύθυνους του διαρκούς αυτού εγκλήματος

Είναι ΝΤΡΟΠΗ για την κοινωνία και την πολιτεία η αδικαιολογήτη και ύποπτη επίδειξη ανοχής.

Να πληρώσουν ΤΩΡΑ όσοι ευθύνονται γι’ αυτές τις εικόνες – όνειδος στον πολιτισμό μας.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ και γνωστός αγροτοπατέρας κ. Κοκκινούλης, μας αποκάλεσε τότε από ραδιοφώνου συκοφάντες και περί άλλων ετύρβαζε. Θεωρεί ακόμα ότι δεν έχει να λογοδοτήσει σε κανέναν για τα εγκλήματα της οργάνωσης στην οποία προϊσταται; Θεωρεί εαυτόν υπεράνω του Νόμου και των Ελεγκτικών μηχανισμών του;

Εμείς τονίζουμε ότι θα επανέλθουμε στο ζήτημα και ΄θα το κάνουμε κάθε φορά εντονότερα μέχρις ότου βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

Αρέσει σε %d bloggers: