Εργο περιβαλλοντικής σημασίας η μερική εκτροπή του Αχελώου

Ο νομάρχης Λάρισας, με την ιδιότητά του και ως Προέδρου της Πανθεσσαλικής Επιτροπής (ΠΑΣΕ) για τον Αχελώο, με αφορμή τις δηλώσεις κατά της εκτροπής του Αχελώου που έκανε ο βουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης και όσοι πολεμούν το έργο της μερικής εκτροπής του Άνω Ρου του Αχελώου είναι μακράν της πραγματικότητας. Και εκπλησσόμεθα διότι ο θεσμικός τους ρόλος επέβαλε μια καλύτερη και σφαιρικότερη και όχι μια μονομερή γνώση των πραγμάτων.

Ο κ. Μητσοτάκης και όσοι εκφράζουν παρόμοιες απόψεις αγνοούν καταφανώς ότι η μερική εκτροπή του Αχελώου όπως προωθείται σήμερα είναι το μεγαλύτερο ίσως περιβαλλοντικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Και τούτο γιατί, χωρίς να βλάπτει καθόλου τον Αχελώο, αλλά αξιοποιώντας τα περισσεύματα, θα δώσει ζωή σε μια Θεσσαλία που έχει ήδη αγγίξει τα όρια της ερημοποίησης. Περιβάλλον δεν είναι μόνο η Αιτωλοακαρνανία, το οποίο εμείς πρώτοι θέλουμε να διαφυλαχτεί.

Περιβάλλον είναι και η Θεσσαλία για την οποία όλοι αυτοί οι όψιμοι περιβαλλοντολόγοι δεν έχουν τίποτε σοβαρό να προτείνουν.

Ειλικρινά μας απογοητεύει η τοποθέτηση αυτή του βουλευτή για ένα έργο που και η κυβέρνηση του πατέρα του, αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ορθώς στήριξαν. Ως Νομαρχία, αλλά και ως ΠΑΣΕ ετοιμάζουμε ήδη πλήρη φάκελο με τα πραγματικά στοιχεία του έργου που θα σταλεί στον κ. Μητσοτάκη για ενημέρωσή του. Και τον καλούμε, όποτε επιθυμεί, να έλθει και στη Λάρισα και να του δείξουμε από κοντά και το πρόβλημα αλλά και τις προσεκτικές παρεμβάσεις που υλοποιούνται σήμερα στον Αχελώο».

εφημερίδα Ημερήσιος Κήρυκας

Αρέσει σε %d bloggers: